Herna Verhagen ANP

Topvrouw Herna Verhagen van PostNL is door maandblad Opzij uitgeroepen tot machtigste vrouw van Nederland van 2014. Volgens de jury is het volledig aan Verhagen te danken dat PostNL voorzichtig weer positieve resultaten mag noteren. 

Het is haar gelukt om het geplaagde postbedrijf in rustiger vaarwater te brengen, oordeelt de jury. "Niet alleen een uitstekend leider, bouwer en verbinder; Herna Verhagen weet op zeer sympathieke wijze ook de vrouwenzaak op een natuurlijke en gezaghebbende manier naar voren te brengen."

Oevreprijs

De top-100 machtigste vrouwen van Nederland bestaat uit verschillende categorieën, waaronder bedrijfsleven, politiek en cultuur. Op de lijst staan dit jaar onder anderen Olcay Gulsen, Jet Bussemaker en Linda de Mol.

Eurocommissaris Neelie Kroes heeft vanavond de Oeuvreprijs Machtige Vrouwen ontvangen. Het maandblad roemt Kroes om haar inzet voor de carrières van vrouwen. "Ze is het rolmodel voor vrouwen van nu en is al bijna vijftig jaar op topniveau succesvol als staatssecretaris, minister, bestuursvoorzitter, zakenvrouw en eurocommissaris." 

Het is de zesde keer dat Opzij een top-100 van invloedrijke vrouwen heeft samengesteld. Eerder wonnen onder anderen Renée Jones Bos (2012), secretaris-generaal van Buitenlandse zaken en FNV-leider Agnes Jongerius (2013) de prijs. 

STER reclame