Racistische reacties op de selfie van negen internationals NOS

Robin van Persie is zeer ontstemd over de racistische reacties die zondag op sociale media zijn geplaatst na een selfie van negen donkere spelers van het Nederlands elftal. "Daar word ik heel verdrietig van. En met mij ook de jongens. We leven in 2014. Dat dit soort mensen nog een vrijbrief krijgen om dit soort rare reacties te plaatsen.. ", sprak de aanvoerder na Nederland - Letland.

De selfie van Memphis Depay was door Leroy Fer op Twitter gezet. Nadat de website Voetbalzone de foto op Facebook had geplaatst, kwam daaronder een stroom aan racistische reacties los, veelal refererend aan Zwarte Piet. De foto werd daarop snel weer van Facebook gehaald.

"Ik denk dat het nu echt tijd is om die mensen aan te pakken", reageerde Van Persie. "Want wij vertegenwoordigen allemaal het Nederlands elftal en daarin maakt de kleur absoluut niet uit. Bij ons is dat zeker niet zo, en dat moet eigenlijk ook niet zo zijn in het leven."

"Dit nooit meer"

"Ik kan er met mijn hoofd niet bij dat het nog steeds een item is onder heel veel mensen. Mij maakt het heel erg verdrietig en ik vind het echt shocking." Volgens de aanvoerder is actie geboden: "Ik vind dat je nu een voorbeeld moet stellen om die mensen aan te pakken. En hun als voorbeeld neer te zetten: dit niet meer, nooit meer, want het slaat helemaal nergens op."

Van Persie verdrietig door racistische reacties

De PvdA heeft inmiddels aan de ministers Opstelten en Plasterk gevraagd of het Openbaar Ministerie actie kan ondernemen tegen de mensen die zich racistisch hebben uitgelaten.

STER reclame