NOS Schaatsen

Kramer uit kritiek op eigen 1.500 meter

Sven Kramer is na de teleurstellend verlopen 1.500 meter behoorlijk kritisch op zichzelf. De 28-jarige rijder van Lotto-Jumbo hoopte bij de wereldbeker in Obihiro mee te strijden om de zege, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de achtste tijd. Kramer eindigde liefst 1,71 seconden achter winnaar Kjeld Nuis.

"Ik ga het nu even laten bezinken. Het valt in ieder geval niet goed te praten", zegt Kramer over zijn race. "Het viel erg tegen. Ik schrok bij de kruising met Shani Davis. Vervolgens reed ik ook gewoon geen goede rit."

Het is mijn eigen schuld

Sven Kramer

Kramer wil de nederlaag dan ook niet op die kruising met Davis afschuiven. "Nee, ik open gewoon te langzaam. Het is mijn eigen schuld. Ik kan er lang en breed over praten, maar het was gewoon niet goed."

Kramer is regerend Nederlands kampioen op de 1.500 meter, maar hij heeft moeite om deze afstand elke keer goed te rijden. "Ik hoop 'm constant te krijgen. Dat heeft tijd nodig, maar dit duurt eigenlijk alweer te lang. Ik moet vaker de 1.500 rijden, maar ik moet dan ook vaker een betere rit rijden."

Nuis: ik kon goed doorvechten

Winnaar Nuis was daarentegen uiterst tevreden. "Ik kon goed doorvechten en ik had de focus te pakken, de hele rit." Nuis won voor het eerst de 1.500 meter bij een internationale wedstrijd. "Ik ben één keer in Heerenveen op eentiende achter Ivan Skobrev geëindigd."

Nuis is naar eigen zeggen in goede vorm. "Maar nog niet op de toppen van m'n kunnen, denk ik. Ik had dit wel voor mogelijk gehouden, maar je moet het wel even doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl