Lee bezorgt Zuid-Korea zege op massastart

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

WB Obihiro: massastart (m)
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Zuid-Koreaan Lee Seung-hoon heeft dankzij goed samenspel met zijn landgenoot Kim Cheol-min de massastart bij de wereldbeker in Obihiro gewonnen. De Belg Bart Swings eindigde als derde. De Nederlanders Gerben Jorritsma en Douwe de Vries kwamen niet in het spel voor.

In eerste instantie waren het de Duitsers Patrick Beckert of Alexej Baumgärtner die aanspraak leken te maken op de zege. In de elfde ronde sprongen zij met de Italiaan Andrea Giovannini uit het peloton.

Na de tussensprint in de twaalfde ronde ging Beckert er in zijn eentje vandoor. De 24-jarige allroundspecialist werd echter in de laatste ronde opgevreten door het peloton.

Samenwerking Lee en Kim

In de eindsprint toonden Lee en Kim aan dat zij uitstekende kunnen samenwerken. Kim lanceerde Lee naar de zege. Swings zette zijn aanval te laat in om nog voor het goud in aanmerking te komen.

De massastart bestaat uit zestien rondes met twintig deelnemers (twee per land) in de baan. Later dit seizoen zal dit onderdeel voor het eerst op het programma staan bij de WK afstanden.

STER Reclame