Blondin wint massastart, Schouten brons

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

WB Obihiro: massastart (v)
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Ivanie Blondin heeft bij de wereldbeker in Obihiro de massastart gewonnen. De 24-jarige Canadese profiteerde van een spectaculaire en rommelige slotfase en hield Nana Takagi en Irene Schouten achter zich.

De massastart, bestaande uit zestien rondes met twintig deelnemers in de baan, zal later dit seizoen ook op het programma staan bij de WK afstanden in Heerenveen. Twee rijdsters per land verschenen in de baan. Namens Nederland, onder leiding van bondscoach Geert Kuiper, waren dat Schouten en Rixt Meijer.

Eerste aanval

Het peloton was lang in afwachting van de eerste echte aanval. Die kwam pas laat. Martina Sábliková ging er in de dertiende ronde vandoor en schudde het peloton wakker. Sábliková hield haar voorsprong niet vast en uiteindelijk wisten Blondin, Takagi en Schouten naar voren te schuiven.

Schouten leek in ideale positie te liggen om de winst te pakken, maar doordat ze bijna onderuitging toen ze Blondin licht toucheerde, verloor ze veel snelheid. Takagi snelde hij uiteindelijk nog voorbij en Blondin kon ongehinderd als eerste de finish passeren. Meijer eindigde als vijfde.

De uitslag van de massastart voor vrouwen NOS

STER Reclame