NOS Voetbal

Gudelj: maak graag mensen blij

Gudelj: mooi voor mijn vader

Nemanja Gudelj maakte zaterdagavond in meerdere opzichten een bijzonder doelpunt. Zijn treffer bij NAC Breda was van grote schoonheid, hij bezorgde zijn trainer John van den Brom de eerste eredivisiezege als coach van AZ, hij scoorde tegen zijn oude club, onder het toeziend oog van zijn bij NAC ontslagen vader Nebojsa Gudelj.

"Elke goal is mooi", aldus Gudelj. "Dit was een moment voor mijn familie en voor iedereen. Het is mooi om terug te zijn bij de club die veel voor me heeft betekend. Voor het team was het ook belangrijk om te winnen."

Er kwam een beetje geluk bij kijken. Acht van de tien keer lukt het niet

Nemanja Gudelj

Twee weken geleden liep Gudelj na zijn goal tegen FC Groningen (2-2) naar de camera om de tatoeage van zijn vader op zijn bovenbeen aan Nederland te tonen. Die goal was de start van een serie. De Servische international scoorde ook in de daaropvolgende wedstrijden tegen GVVV (KNVB-beker, 0-5) en Excelsior (3-3). Tegen NAC voegde hij daar zijn vierde goal op rij aan toe, ook zijn vierde dit eredivisieseizoen.

Hij nam een pass van verdediger Jeffrey Gouweleeuw in één keer op de schoen en plaatste de bal met veel gevoel in het doel. "Ik wist dat Jelle (Ten Rouwelaar) een beetje uit zijn doel zou komen. Er kwam een beetje geluk bij kijken. Acht van de tien keer lukt het niet."

"Mooi voor hem als vader"

Na zijn treffer maakte Gudelj een hartje naar de tribune, waar zijn vader toekeek. Een maand geleden kreeg Gudelj senior zijn congé. Zichtbaar aangedaan zag hij het doelpunt en de reactie van zijn zoon aan.

"Deze goal is niet speciaal lekker omdat hij ontslagen is, maar omdat het de beslissende goal was", stelde Nemanja Gudelj. "Dat is mooi voor hem als vader en ook mooi voor de rest van de familie."

John van den Brom boekte dankzij Gudelj zijn eerste eredivisiezege als coach van AZ, in zijn vijfde wedstrijd. "Ik ben blij met de drie punten, Van den Brom was erg blij en het team ook. Ik maak graag mensen blij."

Van den Brom: weet niet of het bedoeling was

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl