Nemanje Gudelj eert na de 1-0 zijn vader op de tribune

Gudelj bezorgt AZ zege op NAC

AZ heeft zijn eerste competitiezege onder trainer John van den Brom binnen. De ploeg uit Alkmaar versloeg NAC in Breda met 1-0. Nemanja Gudelj, de zoon van de onlangs bij NAC ontslagen trainer Nebojsa Gudelj, maakte de enige treffer.

NAC begon voortvarend aan de wedstrijd en zette AZ direct onder druk. De Alkmaarders, die dit seizoen defensief nog niet een al te sterke indruk maakten, bleven echter zonder al te veel problemen overeind en namen na tien minuten het initiatief over.

Kansen AZ

Het offensief van de bezoekers leverde wel de nodige kansen op. Muamer Tankovic verprutste een grote mogelijkheid door oog in oog met doelman Jelle ten Rouwelaar de in buitenspelpositie verkerende Dabney dos Santos aan te spelen, Aron Jóhannsson schoot voorlangs en Ten Rouwelaar stond succes voor Gudelj en Tankovic in de weg.

NAC stelde daar voor rust weinig tegenover. De thuisploeg probeerde het wel, maar miste de creativiteit om het AZ lastig te maken. Alleen bij vrije trappen van Adnane Tighadouini (over) en Uros Matic (redding Esteban) waren de Brabanders dicht bij een treffer.

Fraaie treffer Gudelj

Ook in de tweede helft had het technisch vaardigere AZ lange tijd het beste van het spel en nadat Jeffrey Gouweleeuw een kans op de 1-0 had laten liggen opende Gudelj op prachtige wijze de score. De oud-speler van NAC nam de bal vanaf de zijkant met de binnenkant van zijn voet in één keer uit de lucht en liet zo Ten Rouwelaar kansloos.

NAC zocht in het vervolg vol de aanval, maar ondanks kansen voor Jeffrey Sarpong (redding Esteban), Jesse van Bezooijen (voorlangs) en Mats Seuntjens (bal verkeerd geraakt) bleef de gelijkmaker uit.