Verheijen zegt dat het geld niet naar hem persoonlijk ging ANP

VVD-Kamerlid Verheijen spreekt tegen dat hij als wethouder in Venlo geld heeft aangenomen van de omstreden projectontwikkelaar Van Pol. Een artikel over de kwestie in Elsevier is feitelijk onjuist, zegt hij.

Het weekblad schrijft dat Van Pol destijds drie keer een bedrag heeft overgemaakt voor de campagne van Verheijen als lijsttrekker bij de provinciale verkiezingen. In totaal zou het gaan om een bedrag van 6.750 euro.

Verheijen zegt dat het geld niet naar hem persoonlijk maar naar de algemene campagnekas van de VVD in Limburg is gegaan, en dat de bedragen binnen de toen geldende wettelijke normen vielen.

Dit is een gebruikelijke procedure binnen de gehele VVD

Mark Verheijen

Hij zegt dat zijn naam wel onder zogenoemde bedelbrieven stond, waarin om geld voor de campagne wordt gevraagd. Maar het ging daarbij volgens hem om standaardbrieven "met dezelfde algemene inhoud en louter een gepersonaliseerde aanhef, ondertekend door mij als lijsttrekker en de afdelingsvoorzitter. Dit is een gebruikelijke procedure binnen de gehele VVD."

Volgens Elsevier was Verheijen nauw betrokken bij de overdracht van een stuk grond in de binnenstad van Venlo waar Van Pol een bioscoop wilde bouwen. De gemeente zou dit perceel uiteindelijk ver onder de prijs aan hem hebben verkocht.

Zaak-Van Rey

Het VVD-Kamerlid wijst erop dat "de afhandeling en goedkeuring is voltrokken door een college van B&W, waar ik destijds al bijna een jaar geen lid meer van was."

Tegen Van Pol loopt een justitieel onderzoek omdat hij toenmalig VVD-wethouder Van Rey zou hebben omgekocht. Verheijen is in de zaak-Van Rey als getuige gehoord. "Het OM heeft daarin geen reden gezien om nadere stappen naar mij te ondernemen." 

STER reclame