De auto van de mannen werd aangereden en toen beschoten ANP

De schietpartij in Almere, waarbij zaterdagochtend een man gewond raakte, was hoogstwaarschijnlijk een poging tot liquidatie. Alles wijst daarop, zegt de politie, die uitgaat van "een gerichte aanslag in het criminele milieu".

Het slachtoffer en de man die naast hem in de auto zat, waren bekenden van de doodgeschoten topcrimineel Gwenette Martha. Ze zijn eerder in verband gebracht met liquidaties in de Amsterdamse onderwereld.

Het Openbaar Ministerie Midden-Nederland, dat deze zaak normaal gesproken zou behandelen, heeft het onderzoek inmiddels overgedragen aan het parket in Amsterdam.

Aangereden

De twee mannen uit Weesp en Naarden zaten in een auto in Almere Poort, toen ze werden aangereden door een andere auto. Daarna werd er geschoten; wat er precies is gebeurd wordt nog onderzocht.

Een van de mannen moest naar het ziekenhuis, maar hij is niet in levensgevaar. De ander kwam met de schrik vrij. De BMW die bij de aanrijding betrokken was, werd later uitgebrand teruggevonden in Muiderberg.

Volgens getuigen zaten in die auto drie mannen, die na het dumpen ervan op de vlucht sloegen. De politie is naar ze op zoek. 

STER reclame