ANP

Vion zet vleeskeuringen online

time icon

Vleesverwerker Vion gaat de keuringsrapporten van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit bij het bedrijf online zetten. Vion kwam recentelijk negatief in het nieuws omdat het gewone ham verkocht als biologische ham. Ook verkocht het vlees dat niet aan de veiligheidseisen voldeed.

Naar eigen zeggen is Vion het eerste bedrijf in Nederland dat de keuringsresultaten zelf openbaar maakt. "Consumenten moeten kunnen vertrouwen op de veiligheid van vlees", zegt Michiel Herkemij, bestuursvoorzitter van Vion. "Daarom zetten wij vanaf vandaag bij wijze van spreken de deuren van de slachterijen open, zodat iedereen met eigen ogen kan zien hoe zorgvuldig wij werken en dat we niets te verbergen hebben."

Vanaf vandaag zijn keuringen en audits van de NVWA wat betreft de verwerking van varkensvlees te vinden op de website van Vion. Gegevens over de rundvleesverwerking volgen later.

Vion wil ook de keuringen van toezichthouder SKal online zetten. Skal is de instantie die controleert of voedsel het predicaat biologisch mag hebben. Vion moet nog overeenstemming bereiken met Skal over de wijze waarop de keuringsrapporten openbaar gemaakt worden. 

STER Reclame