NOS NieuwsAangepast

Burgemeester Zaltbommel: sla ze maar verrot

In Zaltbommel is commotie ontstaan over uitspraken van burgemeester Van den Bosch. In het Brabants Dagblad reageerde de burgemeester enthousiast op de reactie van de eigenaar van een Blokker-filiaal.

Die werd vrijdagavond overvallen toen hij de dagopbrengst van zijn zaak wilde storten bij de bank. In plaats van de drie overvallers het geld af te staan, gaf hij een van hen een karatetrap, waarna de drie ervandoor gingen.

De VVD-burgemeester zegt in het Brabants Dagblad: "Geweldig dat mensen dit doen. Sla ze maar verrot". Hij zegt verder dat hij zijn eigen hockeystick thuis op een strategische plek heeft klaarstaan, en dat hij die in voorkomende gevallen ook zal gebruiken.

Uit het hart

Verschillende fracties in de gemeenteraad van Zaltbommel vinden de uitspraken van Van den Bosch te ver gaan en willen de kwestie bespreken in de eerstvolgende raadsvergadering. "De woorden zijn waarschijnlijk uit zijn hart gegrepen, maar dit kun je niet maken als burgemeester'', zegt de SGP, de grootste partij in de Gelderse gemeente.

In een reactie zegt de burgemeester dat hij nog steeds achter de uitspraken staat. Hij benadrukt wel er sprake moet zijn van noodweer en dat mensen nooit voor eigen rechter mogen spelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl