De auto raakte van de weg tijdens de vluchtpoging
NOS Nieuws

Canadese militair overleden na aanslag

De aanslag van gisteren op twee militairen in Canada heeft alsnog een leven geëist. Een van de twee militairen die gewond raakten, is aan zijn verwondingen bezweken. Op verzoek van zijn familie is zijn identiteit niet bekendgemaakt.

Een automobilist reed gisteren op een parkeerplaats bij een winkelcentrum in de buurt van Montreal in op de twee militairen. Daarna sloeg hij op de vlucht, achtervolgd door de politie. De man raakte van de weg en sloeg met zijn auto enkele keren over de kop. Toen hij vervolgens te voet wilde ontkomen, schoot de politie hem neer. Een paar uur later overleed hij.

Geradicaliseerd

De dader was volgens de plaatselijke autoriteiten een bekende van de politie, omdat hij "geradicaliseerd" was. Anonieme functionarissen zeggen dat het een 25-jarige Canadees was, Martin Couture Rouleau, die onder invloed stond van radicale moslims.

Hoe het met de andere gewonde militair gaat, is niet duidelijk. Zijn verwondingen zouden minder ernstig zijn. Het is niet bekend of de militairen een uniform droegen.

Coalitie

Canada doet mee aan de internationale strijd in Irak en Syrië tegen Islamitische Staat. De terreurgroep heeft aanhangers opgeroepen om aanslagen te plegen tegen landen die lid zijn van die coalitie. Of de dader van de aanslag in Canada banden had met terreurgroepen, is niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl