Schorsing én onderzoek voor Suarez

Aangepast

Ajax heeft Luis Suarez voor twee competitiewedstrijden geschorst.

De directie van de Amsterdamse club heeft de aanvoerder bovendien een hoge boete opgelegd. Het bedrag gaat naar een goed doel.

De Uruguayaanse aanvaller zette in het duel met PSV (0-0) zijn tanden in het linkersleutelbeen van tegenstander Otman Bakkal.

Suarez' verweer was dat Bakkal hem steeds op de voet had gestaan en getrapt. Het bijtincident ontging scheidsrechter Björn Kuipers, hoewel deze dicht op de situatie stond.

De aanklager betaald voetbal is inmiddels een vooronderzoek gestart. De Amsterdamse club heeft in afwachting van een mogelijke strafeis zelf maatregelen genomen.

Drie jaar geleden werd Vitesse-speler Sebastien Sansoni voor een vergelijkbaar vergrijp geschorst voor vijf duels. De Franse voetballer beet tijdens een duel met NEC aanvaller Roy Beerens in de neus.

Vitesse zelf had Sansoni al voor twee duels geschorst wegens het vergrijp. Ook kreeg hij van de club een maximale geldboete opgelegd.

Wel tegen Real

Suarez speelt dinsdagavond wel met Ajax in de Champions League tegen Real Madrid. Trainer Martin Jol wilde maandag tijdens de afsluitende persconferentie voor het duel met de koploper van Spanje nog niets kwijt over maatregelen tegen de spits.

"Hij is tegen Real Madrid gewoon onze aanvoerder. We hebben met Luis gesproken. We maken na het duel met Real de inhoud van dat gesprek wel bekend."

De directie van Ajax kwam vlak daarna met het persbericht dat Suarez bestraft wordt. Hij mist de competitiewedstrijden tegen VVV-Venlo en NEC. De KNVB kan de aanvoerder van Ajax langer dan twee competitieduels schorsen.

Voorstel aan Lindgren: twee duels

De aanklager deed Rasmus Lindgren, die rood kreeg voor het neerhalen van Ibrahim Afellay, een schikkingsvoorstel van drie duels (één voorwaardelijk).

Verdediger Douglas van FC Twente, die in het duel met AZ de rode kaart kreeg na het vloeren van de doorgebroken Maarten Martens, is voor één duel geschorst.