Groningen derde, Feyenoord zestiende

Aangepast

FC Groningen is opgeklommen naar de derde plaats. De ploeg van coach Pieter Huistra won thuis met 2-0 van Feyenoord, dat is afgezakt naar de zestiende plaats.

De Rotterdammers hadden aanvankelijk het beste van het spel en zorgden voor gevaar via Georginio Wijnaldum en Karim El Ahmadi.

Matavz

Lang duurde het overwicht niet, want na een klein kwartier opende Tim Matavz met een hard schot de score, waarna Groningen de touwtjes stevig in handen had.

Omdat de thuisploeg enkele grote kansen liet liggen, mocht Feyenoord hoop houden op een punt. De bezoekers kwamen er af en toe gevaarlijk uit, maar Groningen hield vrij eenvoudig stand en kwam via Matavz in de slotfase alsnog op 2-0.

Beste seizoensstart ooit

FC Groningen stond één keer eerder op de derde plaats na vijftien speelrondes. Dat was in het seizoen 1990/1991, toen de Noorderlingen (omgerekend vanuit het tweepuntensysteem) 28 punten vergaarden in de eerste vijftien wedstrijden. De ploeg heeft nu al dertig punten.

Voor Feyenoord is het de op-één-na-slechtste seizoensstart ooit. In 1989/1990 stonden de Rotterdammers eveneens op de zestiende plek na vijftien speelrondes. Toen was het puntentotaal (omgerekend) twaalf, één minder dan dit seizoen.

STER Reclame