AZ bezorgt Twente nieuwe tik

Aangepast

Een week na zijn ongeslagen status te hebben verloren heeft FC Twente opnieuw een nederlaag geleden.

AZ won met 2-1 in Enschede, waar Twente op 1 november 2008 voor het laatst verloor (2-0 tegen Ajax).

Aanvankelijk waren de Tukkers superieur en de 1-0 van Luuk de Jong, na een van de talrijke fraaie combinaties, leek de opmaat voor een galavoorstelling van Twentse zijde.

De ommekeer volgde echter na een half uur. Douglas vloerde de doorgebroken Maarten Martens en kreeg een rode kaart. De toegekende vrije trap plaatste Rasmus Elm met speels gemak in het vijandelijke doel: 1-1.

Een opgeveerd AZ en een zich herpakkend Twente zorgden voor een aantrekkelijk vervolg, waarin de gasten hun numerieke meerderheid na ruim een uur uitbuitten. Invaller Celso Ortíz scoorde met een diagonaal schot.

Het was voor Twente de tweede nederlaag in één week tijd. Vorige week zaterdag won NAC in Breda met 2-1 van de landskampioen. Vorig seizoen liepen de Tukkers in het hele seizoen twee nederlagen op.

Nog nooit zo goed gespeeld

"Dit komt hard aan", bekende trainer Michel Preud'homme na de nederlaag van zijn FC Twente. "Misschien hebben we nog nooit zo goed gespeeld als vandaag in het eerste half uur."

De Belg toonde zich kritisch over de actie die Douglas rood op opleverde. "Als hij de man had laten lopen had de keeper nog kunnen ingrijpen. Zelfs bij een eventuele 1-1 hadden we nog een uur gehad om de zaak recht te trekken. Het is een kwestie van ervaring. Ik denk niet dat Douglas deze fout nog een keer maakt."

STER Reclame