NOS NieuwsAangepast

Klappen PVV'er Hernandez op camera

Van de ruzie van PVV-Kamerlid Marcial Hernandez met een ambtenaar voor een Haags café, eind september, bestaan camerabeelden. De NOS heeft de beelden zelf niet in handen, maar betrouwbare bronnen bevestigen het bestaan ervan.

Op de beelden is te zien dat Hernandez klappen uitdeelt. De ambtenaar, die verwondingen aan zijn gezicht had, deed aangifte van mishandeling. Hij verklaarde dat Hernandez hem een kopstoot had gegeven. Het PVV-Kamerlid ontkende dat indertijd en blijft daar in een reactie vanavond bij.

Volgens de bronnen is het incident vastgelegd door een bewakingscamera die bij het café hangt.

"Eerst leek het erop dat het het woord was van Hernandez tegen die ambtenaar", zegt verslaggever Dominique van der Heyde. "Er waren getuigenverklaringen, maar die waren tegenstrijdig. Naar nu blijkt, is er dus toch objectief bewijsmateriaal."

Wilders

Hernandez bracht de nacht van 29 op 30 september op het politiebureau in Den Haag door vanwege het incident. Hij werd in de loop van de ochtend vrijgelaten. De zaak ligt nog bij het Openbaar Ministerie.

Tegenover Geert Wilders ontkende Hernandez dat hij de man een kopstoot had gegeven. De PVV-leider zei destijds: "Als hij zegt dat hij die kopstoot niet heeft gegeven, dan geloof ik dat." Hij voegde eraan toe dat hij zou afwachten wat Justitie zou doen.

Wilders gelooft nog steeds in de onschuld van zijn partijgenoot, maar hij wacht het oordeel van het OM af.

"Als hij tegen Wilders heeft gezegd 'ik heb geen kopstoot uitgedeeld', dan heeft hij formeel gezien niet gelogen tegen Wilders", zegt Van der Heyde.

Marcial Hernandez (36) zit sinds juni voor de PVV in de Tweede Kamer. Eerder was hij officier bij de Koninklijke Landmacht.

In opspraak

De afgelopen weken zijn verschillende PVV-Kamerleden in opspraak geraakt. Vorige week kwam naar buiten dat Eric Lucassen buurtgenoten zou hebben geïntimideerd en dat hij als militair is veroordeeld voor ontucht met ondergeschikten.

Deze week stapte James Sharpe op na berichten dat zijn Hongaarse telecommunicatiebedrijf twee keer is veroordeeld voor oplichting en misleiding. Hij wilde zijn gezin tegen verdere aantijgingen beschermen.

Het Kamerlid Richard de Mos erkende in de pers dat hij nooit als schooldirecteur heeft gewerkt, hoewel die functie wel op zijn cv staat. Hij zei dat hij wel een diploma heeft om een school te mogen leiden en dat hij in die z in schooldirecteur is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl