NOS NieuwsAangepast

PVV'ers vrezen heksenjacht

De PVV-Kamerleden hebben het idee dat zij het mikpunt van kritiek zijn geworden. Vandaag doken de media op Richard de Mos en James Sharpe.

De Volkskrant schreef dat De Mos in aanloop naar de verkiezingen ten onrechte op onder meer de PVV-site meldde dat hij schoolhoofd is geweest.

De Mos erkent dat hij nooit als schooldirecteur heeft gewerkt. Maar hij benadrukt dat hij wel de opleiding tot schoolleider heeft gevolgd en in die zin directeur is. "Ik heb de PVV niet voorgelogen", voegt hij eraan toe.

Hordenwedstrijd

Het Eindhovens Dagblad had een artikel over een ander PVV-Kamerlid, James Sharpe. Hij zou twintig jaar geleden een clubgenoot na een hordenwedstrijd hebben aangevallen met een spike van een sportschoen. De atletiekbond zoekt nog uit of Sharpe destijds is geschorst.

Eerder bleek dat een bedrijf dat Sharpe leidde, is veroordeeld voor misleiding van klanten.

Excuses

In een Kamerdebat over het veroordeelde Kamerlid Eric Lucassen heeft PVV-leider Geert Wilders dinsdagavond toegegeven dat hij fouten heeft gemaakt bij het opstellen van zijn kandidatenlijst.

Hij zei dat hij door de stormachtige groei van zijn partij verzuimd heeft het verleden van zijn kandidaten goed te onderzoeken en bood daarvoor zijn excuses aan aan de Kamer en de kiezers.

'Hechtere fractie'

Richard de Mos zegt: "Ik hoop niet dat er nu een soort heksenjacht aan de gang is".

PVV-Kamerlid Hero Brinkman denkt dat de fractie door de grote belangstelling voor de achtergronden van Kamerleden alleen maar hechter wordt.

Zijn collega Lilian Helder spreekt van een "start die niemand wil". "Maar om feiten kun je niet heen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl