Cabral redt punt voor Feyenoord

Feyenoord en Heerenveen hebben in De Kuip 2-2 gespeeld. Daarover mochten vooral de Rotterdammers, die met rouwbanden speelden vanwege het overlijden van Fred Blankemeijer, niet klagen.

Feyenoord kwam vroeg op voorsprong via Luc Castaignos, die een terugspringende bal tegen het net schoot.

De Friezen hadden daarna een goede periode en de 1-1 hing in de lucht. Pas tegen de rust ging de wedstrijd weer gelijk op.

Väyrynen

Vroeg in de tweede helft viel de Friese gelijkmaker alsnog. Mika Väyrynen bracht uit een voorzet van Oussama Assaidi de bal knap onder controle en tikte raak.

Heerenveen voerde de druk op en kwam door Viktor Elm, die door Ron Jans in de spits werd geposteerd ten faveure van Bas Dost, verdiend op 2-1.

Cabral

Feyenoord leek geklopt, maar plots schoot invaller Jerson Cabral via een Fries been de 2-2 binnen. Voor beide doelen werd het daarna nog hectisch.