Vitesse eenvoudig langs zwak VVV

Vitesse heeft aan het uitduel met het eveneens in de kelder van de eredivisie vertoevende VVV-Venlo de volle buit overgehouden. Vitesse won met 5-1.

Knullig balverlies leidde de 1-0 in van Wiljan Pluim, die een pass op maat van Ismail Aissati koel afrondde.

Een kwartier voor rust, net na een schot op de lat van Alexander Büttner, maakte Julian Jenner er 2-0 van.

VVV kreeg voor rust ook aardige kansen, maar Ruud Boymans schoof de bal van dichtbij in de handen van keeper Eloy Room en Ken Leemans schoot naast.

Invaller Pedersen scoort tweemaal

VVV werd na de pauze, na een gemakkelijk gegeven en door Boymans benutte penalty, nog wel even gevaarlijk, maar na twee treffers in twee minuten van invaller Marcus Pedersen was alle spanning weg.

Aissati maakte er met nog een minuut op de klok nog 5-1 van.