PSV wint en neemt koppositie over

PSV heeft door een 4-2 thuiszege op Excelsior de leiding in de eredivisie heroverd op FC Twente, dat bij NAC Breda zijn eerste seizoennederlaag leed.

In de stromende regen kreeg PSV na vijf minuten ook nog een koude douche: Daan Bovenberg opende na een vrije trap van Ryan Koolwijk de score met een volley.

PSV had voor rust de achterstand echter al omgebogen; Jeremain Lens scoorde na zich in de zestien handig te hebben vrijgespeeld en Wilfred Bouma kopte raak na goed voorbereidend werk van Erik Pieters.

Even spannend

Na de rust regende het kansen voor PSV, maar na de 3-1 - kopbal Ola Toivonen - bracht Guyon Fernandez de spanning nog even terug na op snelheid Bouma afgetroefd te hebben.

De lat voorkwam vervolgens succes voor Lens en Marcus Berg (2x), waarna Marcelo met een pegel de wedstrijd wel besliste.