Benauwde zege PSV op FC Utrecht

PSV heeft een 2-1 overwinning geboekt bij FC Utrecht, dat niet kon profiteren toen het lange tijd met een man meer speelde.

De eerste twintig minuten ging het duel gelijkop, maar PSV scoorde. Michel Vorm tikte een kopbal van Ola Toivonen naar Balázs Dzsudzsák, die doeltreffend uithaalde.

FC Utrecht protesteerde terecht, omdat Otman Bakkal, die de aanval opzette, even eerder Mihai Nesu neer had getrokken. Even later was PSV boos, toen een elleboog van Jonathan Reis ten opzichte van Alje Schut rood opleverde.

Ook Lensky eraf

Utrecht heerste na rust en de 1-1 leek nabij. Het werd echter 0-2. Jacob Lensky haalde Toivonen neer en kreeg daarvoor, behalve een strafschop tegen, ook rood. Dzsudzsák schoot de bal bekwaam tegen de netten.

Met een mooie omhaal bracht Frank Demouge al snel de spanning terug. FC Utrecht zette PSV weer onder druk en kreeg nog een paar behoorlijke kansen die echter niets opleverden.

Wegereef niet scherp

Volgens trainer Ton du Chatinier van FC Utrecht had scheidsrechter Jan Wegereef niet zijn beste dag. Du Chatinier doelde daarmee niet alleen op een aantal dubieuze beslissingen van de leidsman, maar ook op een vreemd moment kort na de tweede treffer van PSV.

"Als je laat aftrappen terwijl er nog vijf man van PSV op onze helft staan, zit je denk ik niet zo scherp in de wedstrijd", merkte Du Chatinier droog op.

Terwijl de PSV'ers voor het vak met hun supporters nog het tweede doelpunt van Balázs Dzsudzsák vierden, hervatte Wegereef al de wedstrijd. De scheidsrechter merkte pas enkele tellen later op dat hij daarmee iets te vroeg was.

"Dan ben je gewoon niet goed bij de les", aldus de oefenmeester van FC Utrecht. "Ik wil niet te veel zeggen over de scheidsrechter, maar Wegereef floot in ieder geval geen gelukkig duel."