Vitesse in slotminuut naast AZ

Vitesse heeft op de valreep een punt gepakt tegen AZ.

De Alkmaarders stonden lang met 1-0 voor dankzij Graziano Pellè, maar in de slotminuut zorgde Ismail Aissati voor 1-1.

De wedstrijd was vooral voor rust niet om aan te zien. Beide teams slaagden er maar niet in om de bal in de ploeg te houden of om een fatsoenlijke aanval op de mat te leggen.

Direct na rust opende Pellè de score (zijn vierde goal in vijf invalbeurten), waarna er meer te beleven viel. Maarten Martens en Brett Holman verzuimden voor 2-0 te zorgen waardoor Vitesse mocht blijven hopen.

Na gemiste kansen van Wiljan Pluim, Julian Jenner en Slobodan Rajkovic (paal) profiteerde Ismail Aissati op fraaie wijze van geklungel bij AZ.

Ogen dicht

Doeplpuntenmaker Aissati was een beetje verrast door zijn doelpunt in de slotfase van het duel.

"Ik schoot met mijn ogen dicht", lachte de kleine spelverdeler na afloop. Dankzij zijn doelpunt pakte Vitesse het tiende punt van het seizoen. Aissati vond het gelijkspel terecht. "De tweede helft gingen we er vol voor. We hebben allemaal gevochten."

Toch beseft Aissati dat het niveau in de eerste helft te laag was. "We waren veel te slordig en creëerden te weinig. We zijn er nog lang niet."