ADO Den Haag deelt Ajax tik uit

ADO Den Haag heeft in de Arena een knappe 1-0 overwinning geboekt op Ajax, dat geen moment in de wedstrijd zat.

ADO kwam kort voor rust op 1-0. Wesley Verhoek krulde de bal prachtig in de kruising.

Helemaal onverdiend was dat niet. Ajax had wel meer balbezit, maar veel dwong het niet af. Alleen Mounir El Hamdaoui was met een volley dicht bij een goal. Den Haag was counterend minstens zo gevaarlijk.

Offensief blijft uit

ADO ontregelde het Ajax-spel na de rust vakkundig, was daarbij gevaarlijker en kreeg kansen (Lex Immers, Verhoek).

Bij Ajax ging zo veel mis, dat een echt offensief uitbleef. Wel had Siem de Jong de 1-1 nog op de schoen én op het hoofd. ADO werd alleen in de laatste minuten nog heel even aan het wankelen gebracht.

Gregory van der Wiel viel geblesseerd uit in de beginfase. Hij kampt met een gekneusd rechteronderbeen.