NEC zegeviert bij De Graafschap

Aangepast

NEC heeft zijn tweede uitzege van het seizoen geboekt. De mannen van trainer Wiljan Vloet wonnen met 4-1 bij De Graafschap, dat dit seizoen pas voor de tweede keer verloor op De Vijverberg.

De thuisploeg begon sterk en was via Steve de Ridder en Yuri Rose dicht bij de 1-0. NEC nam dan ook tegen de verhouding de leiding; Lasse Schöne vond de opgekomen verdediger Nathaniel Will vrij op rechts en die verschalkte Boy Waterman met een mooi stiftje.

Na rust probeerde De Graafschap het tij te keren. Tevergeefs: de tweede helft werd de show van Björn Vleminckx. De Belg schoot de 2-0 binnen, kopte de 3-1 in de touwen, miste een penalty en liet diverse kansen onbenut. In de slotfase zorgde hij met een mooie knal voor de 4-1.

Publiekswissel voor Vleminckx

Met drie doelpunten was Vleminckx uiteraard de gevierde man in Doetinchem. In de slotfase kreeg hij van zijn coach Vloet een dikverdiende publiekswissel. Uitgelaten ging de 24-jarige Belg naar de kant.

"Ja, het was even lachen, gieren en brullen langs de kant", glunderde de onbetwiste man van de wedstrijd. "Dat mag natuurlijk best als je met 4-1 wint."

Vleminckx wilde zichzelf niet al te veel op de voorgrond plaatsen. "Het is mooi meegenomen dat ik drie keer scoor, maar die drie punten zijn belangrijker", benadrukte hij. "Ik doe niet meer dan mijn best. In vergelijking met vorig seizoen heb ik nu meer vertrouwen. Maar het hele team speelt ook beter."

Vleminckx bracht in Doetinchem zijn seizoenstotaal op elf, evenveel als topscorer Mounir El Hamdaoui van Ajax. De Belg, die bovendien zijn derde hattrick van deze competitie afleverde, miste tegen De Graafschap ook nog een strafschop. "Hoeveel ik er dit seizoen ga maken? Daar doe ik geen voorspellingen over."

STER Reclame