Heerenveen pakt op valreep zege

Heerenveen heeft thuis met 3-2 van Heracles Almelo gewonnen dankzij een eigen doelpunt ver in de extra tijd.

Heerenveen drukte zijn overwicht voor rust uit met twee goals. Michel Breuer kopte raak uit een vrije trap van Oussama Assaidi, die ook bij de 2-0 de 'assist' verzorgde; hij werd gevloerd door doelman Remko Pasveer, waarna Roy Beerens, die even daarvoor een leeg doel niet had weten te vinden, de strafschop benutte.

Heracles richtte zich na rust op en was dicht bij succes toen Mark-Jan Fledderus de lat trof. Het herstelde later wel de balans; Willy Overtoom scoorde vanaf de stip na een duw van Calvin Jong-a-Pin tegen Samuel Armenteros en Everton kopte de 2-2 binnen.

Het laatste woord was aan Heerenveen met dank aan Birger Maertens, die z'n eigen keeper verraste.