Groningen velt NAC vanaf stip

time icon Aangepast

FC Groningen heeft zich met een 2-1 thuiszege op NAC Breda gehandhaafd in de bovenste regionen van de eredivisie.

Andreas Granqvist zorgde voor een valse start door bij een corner zijn eigen doelman te kloppen. Terwijl het van NAC verder niets te duchten had, zocht Groningen zelf vol overgave de aanval.

Jelle ten Rouwelaar hield Tim Matavz en Thomas Enevoldsen van een treffer af en Gonzalo Garcia-García raakte met een geplaatst schot de lat.

Kuipers 'schiet te hulp'

Scheidsdrechter Björn Kuipers schoot de groen-witten met twee gemakkelijk gegeven penalty's (beide keren na hands) te hulp. Granqvist bleek ook aan de overkant van het veld trefzeker en klopte Ten Rouwelaar twee keer met een schuiver in dezelfde hoek.

NAC drong diep in de tweede helft eindelijk aan, maar Jens Janse, Matthew Amoah en Donny Gorter zochten alledrie het doel te hoog.

Het was alweer de zesde thuiszege op rij voor de noorderlingen, die in de Euroborg dit seizoen nog ongeslagen zijn. Alleen Ajax verloor deze competitie, in de eerste speelronde, niet in Groningen. Het werd destijds 2-2.

Vol woede

Ten Rouwelaar zat na afloop, zoals hij zei, vol woede. "Natuurlijk moet je altijd eerst naar jezelf kijken, maar de eerste penalty van vandaag vond ik een schande. Triest om mee te maken. Die tweede was volgens mij ook gemakkelijk gegeven. Die man heeft gewoon heel slecht gefloten voor ons."

NAC-verdediger Milano Koenders probeerde bij de tweede strafschop nog bijtijds zijn hand weg te trekken. Tevergeefs. "Heel frustrerend dat de bal toch op de stip ging", mokte hij. "Ik kreeg geen gele kaart, kennelijk omdat de scheidsrechter ook vond dat het geen bewuste actie van mij was. Waar moet ik mijn arm dan houden bij zo'n schot van 150 kilometer per uur? Dit is heel zuur."

Verdediger Andreas Granqvist was met drie doelpunten de man van de wedstrijd. "Een mooie hattrick", grinnikte de aanvoerder van FC Groningen. "De eerste was misschien nog wel het mooiste."

STER Reclame