Moeizame zege Twente op Excelsior

FC Twente heeft met de nodige moeite gewonnen van Excelsior. De landskampioen zegevierde in Enschede met 2-1.

Excelsior kende een droomstart en stond al na twee minuten op 1-0 dankzij een achterwaartse kopbal van verdediger Leen van Steensel.

De thuisploeg was niet van slag en ging geduldig op zoek naar de gelijkmaker. Nadat er flink wat kansen gemist waren, zorgde Nacer Chadli uit de draai voor 1-1. Luuk de Jong liet voor rust nog twee dotten van kansen onbenut.

Ook na rust speelde FC Twente vol op de aanval. Dat leverde minder vaak gevaar op, maar nadat keeper Nikolay Michailov een treffer van de Belg Nayib Lagouureh had voorkomen, gleed Marc Janko (met de hulp van zijn directe tegenstander Norichio Nieveld) aan de overkant de 2-1 binnen.