Moeizame zege Twente op Excelsior

Aangepast

FC Twente heeft met de nodige moeite gewonnen van Excelsior. De landskampioen zegevierde in Enschede met 2-1.

Excelsior kende een droomstart en stond al na twee minuten op 1-0 dankzij een achterwaartse kopbal van verdediger Leen van Steensel.

De thuisploeg was niet van slag en ging geduldig op zoek naar de gelijkmaker. Nadat er flink wat kansen gemist waren, zorgde Nacer Chadli uit de draai voor 1-1. Luuk de Jong liet voor rust nog twee dotten van kansen onbenut.

Ook na rust speelde FC Twente vol op de aanval. Dat leverde minder vaak gevaar op, maar nadat keeper Nikolay Michailov een treffer van de Belg Nayib Lagouureh had voorkomen, gleed Marc Janko (met de hulp van zijn directe tegenstander Norichio Nieveld) aan de overkant de 2-1 binnen.

"Wij winnen tenminste nog"

Dat de koploper in de eredivisie maar moeizaam aan de punten wist te komen tegen een degradatiekandidaat kon Twente-trainer Michel Preud'homme accepteren. "Er waren meer clubs die deze week in de Champions League speelden en het vandaag in de competitie moeilijk hadden. Een gevolg van de vele inspanningen. Maar wij winnen tenminste nog. Daarnaast hebben wij veel blessures."

Bij Twente kampen vijf potentiƫle basisspelers met een blessure. "In de slotfase moesten we toch nog een beroep doen op Brama. Van de medische staf mocht hij absoluut niet vanaf het begin spelen. Met Anouar Diba en Arnold Bruggink hebben we goede spelers op de bank. Ze missen echter ritme. Daardoor is het soms wat passen en meten voor ons."

Diba is nummer 26

Diba maakte tegen Excelsior als invaller zijn debuut voor FC Twente. Hij werd daarmee al de 26ste speler die Preud'homme dit seizoen in de eredivisie laat opdraven. Geen enkele club deed tot nu toe dit seizoen een beroep op zo veel voetballers.

STER Reclame