NAC wint thuis van De Graafschap

NAC Breda heeft thuis met 2-0 gewonnen van De Graafschap door goals na rust van Rob Penders en Donny Gorter.

NAC en De Graafschap schotelden de fans in de eerste helft een matig duel voor, waarin vooral de strijdlust ontbrak. De thuisploeg had de overhand, maar werd alleen gevaarlijk via Matthew Amoah en Kees Luijckx.

In de tweede helft speelde NAC een stuk beter, maar Boy Waterman voorkwam met enkele goede reddingen een treffer. De doelman ging bij een Brabantse corner echter in de fout, waarna Rob Penders eenvoudig kon scoren.

Het duel werd daarna eindelijk boeiend. Het spel golfde op en neer en beide ploegen kregen kansen. Donny Gorter zorgde vlak voor tijd vanaf de stip voor de beslissing, nadat hij zelf door Waterman was gevloerd.