Ajax na rust ruim langs Heracles

Heracles Almelo had dit seizoen thuis nog niet verloren, maar tegen Ajax ging het na rust mis: 1-4.

Na een redding van Ajax-doelman Maarten Stekelenburg en twee van Heracles-collega Remko Pasveer zorgde Mounir El Hamdaoui voor 0-1 door uit een vloeiende aanval vanaf de achterlijn de bal knap in het doel te jagen.

Kansen voor Luis Suarez, Willy Overtoom, Darl Douglas en El Hamdaoui leverden niets op, waarna Overtoom André Ooijer uitkapte en schitterend raak schoot: 1-1.

Ook na de rust was de amusementswaarde hoog, met een boogbal van Kwame Quansah die op de lat eindigde, een pegel van Vurnon Anita, die Pasveer wist te pareren. Vervolgens nam Ajax het heft in handen met doelpunten van Rasmus Lindgren, die vanaf twintig meter de kruising vond, Ooijer, met zijn eerste voor de Amsterdammers, en Miralem Sulejmani, die een jaar had droog gestaan in de eredivisie.

Geen klagen

Ajax-trainer Martin Jol was uiteraard in zijn nopjes. "Het is moeilijk om hier te winnen. We begonnen goed, maar we misten net als vorige week op het kunstgras van Excelsior een paar mooie kansen. Na de voorsprong gaven we Heracles de kans om te laten zien dat het goed kan voetballen. Na rust hebben we het veel beter gedaan en hadden toen ook vaker kunnen scoren. Maar over deze uitslag hoor je mij niet klagen."

Door voor de achtste keer op rij minstens twee keer te scoren in een uitduel evenaarde Ajax een clubrecord. Tussen december 2005 en maart 2006 slaagden de Amsterdammers hier ook in. Het eredivisierecord staat op naam van AZ dat tussen april en december 2006 een reeks van tien wedstrijden neerzette.