De Graafschap op valreep langs AZ

AZ heeft na vijf overwinningen op rij weer eens verloren. De Graafschap klopte de ploeg van Gertjan Verbeek in Doetinchem met 2-1 dankzij een late goal van Hugo Bargas.

Voor rust viel er weinig te genieten. De Graafschap zorgde aanvankelijk via Yuri Rose voor gevaar, waarna AZ in het laatste kwartier enkele goede kansen kreeg.

Pellè

Direct na rust opende invaller Graziano Pellè de score op aangeven van Brett Holman, maar lang kon AZ daar niet van genieten.

Uit een vrije trap van Jordy Buijs kopte Rydell Poepon raak. De thuisploeg zette AZ daarna met opportunistisch spel flink onder druk. Vlak voor tijd kreeg De Graafschap loon naar werken toen Romero blunderde bij een vrije trap van Bargas.

Verbeek cynisch over prestatie

Het cynisme droop er na afloop van de nederlaag af bij AZ-trainer Gertjan Verbeek. Met een gezicht dat op een maand onweer stond stelde Verbeek op bijtende toon: "Ons rendement was hoog vanavond. Eén kans, één doelpunt. Daar wil ik het bij laten."

De coach refereerde daarbij aan het verwijt dat zijn ploeg de afgelopen weken de scoringskansen onvoldoende benutte. Verbeek was overigens wel zo eerlijk toe te geven dat De Graafschap verdiend de drie punten in eigen huis hield. "We hebben verdiend verloren. De Graafschap heeft ons op alle fronten afgetroefd."

Aansluiting

Door de nederlaag van AZ verliest de landskampioen van 2009 de aansluiting met de top. De Alkmaarders blijven steken op achttien punten.