Roda blijft meedraaien in top

Met Roda JC blijft het crescendo gaan in de eredivisie. Het handhaafde zich in de top door een 2-1 zege bij NAC Breda, dat zijn eerste thuisnederlaag leed.

De ploegen hielden elkaar in de eerste helft redelijk in evenwicht, al was Roda JC iets gevaarlijker. Toch kwam NAC voor de rust op 1-0 dankzij Joonas Kolkka, die na pover verdedigen van Roda beheerst scoorde.

Roda domineert na rust

Na rust domineerde Roda en nadat Junker gefaald had vanaf de penaltystip, zorgde de Belg Arnaud Sutchuin Djoum met een volley voor de 1-1.

De Limburgers bleven vervolgens fel aandringen en Pa Modou Kah was met een kopbal al dicht bij succes. Uiteindelijk bezorgde Jimmy Hempte met een fraai ingekrulde vrije trap Roda de verdiende overwinning.