Heracles in slotfase langs NEC

Heracles Almelo heeft een verdiende, maar uiteindelijk zwaarbevochten zege geboekt op NEC: 3-2.

De eerste helft liep gelijk op. Beide ploegen kregen kansen en op slag van rust zette Willy Overtoom het iets betere Heracles uit een strafschop op 1-0.

De Almeloërs namen na rust het heft in handen en de 2-0 hing in de lucht. Nadat Marko Vejinovic drie kansen had laten liggen en NEC'er Erton Fejzullahu rood had gekregen, schoot Everton raak.

De drie punten voor Heracles leken binnen, maar Lorenzo Davids gaf NEC met de snelle 2-1 nog hoop. Doelman Remko Pasveer schonk NEC met een wilde actie een strafschop. Die werd benut door Lasse Schöne en plots stond het weer 2-2. In een hectische slotfase maakte Samuel Armenteros de 3-2.