Groningen klopt Jans in derby

FC Groningen heeft thuis in de derby van het noorden een 1-0 zege geboekt op sc Heerenveen.

Coach Ron Jans, die Groningen jarenlang onder zijn hoede had, wer vooraf door de fans van zijn oude club met applaus en cadeautjes onthaald werd.

De Groningers hadden voor de rust een licht overwicht, maar ontsnapten in de extra tijd toen Oussama Assaidi verzuimde van dichtbij een grote kans te benutten.

De tweede helft was nog maar nauwelijks een minuut oud toen Andreas Granqvist Groningen op voorsprong zette met een kopbal uit een indraaiende hoekschop van Dusan Tadic. De Friezen drongen daarna fel aan en ze waren vlak voor het einde dicht bij de gelijkmaker bij inzetten van Christian Grindheim en Gerry Koning.