Feyenoord opnieuw met lege handen

Feyenoord komt maar niet uit 'de hoek waar de klappen vallen'. Tegen FC Twente speelden de Rotterdammers niet slecht, maar de kampioen pakte voor het eerst sinds 2002 de punten in de Kuip: 0-1.

Een gedreven Feyenoord drong Twente in de eerste helft terug, maar Marc Janko kreeg in de counter de kansen. Doelman Rob van Dijk en de lat voorkwamen een treffer en een inzet van Nacer Chadli werd op de lijn gekeerd door Van Dijk.

Twente-goalie Nikolaj Michailov deed aan de overkant hetzelfde nadat een ongelukkige terugspeelbal van Douglas eerst de paal van het eigen doel had getoucheerd. Even daarvoor had Douglas de bal met de hand geraakt, maar scheidsrechter Ruud Bossen verzuimde de bal op de stip te leggen.

In de minder attractieve tweede helft strandde Janko nogmaals op Van Dijk. Een 0-0 leek aanstaande, maar uitgerekend oud-Feyenoorder Denny Landzaat schoot FC Twente in de slotfase naar een voorsprong. Invaller Fedor Smolov was in de extra tijd nog dicht bij de verdiende gelijkmaker, maar Michailov liep in de weg.

Feyenoord, dat eind augustus voor het laatst een wedstrijd won in de eredivisie, haalde uit de laatste vijf duels slechts één punt. Volgende week moet de ploeg van Mario Been op bezoek bij titelkandidaat PSV.

Andersom

Uitgerekend Denny Landzaat, die voor de zomer nog in dienst was van Feyenoord maar als dure kracht moest vertrekken hoewel hij bereid was de helft van zijn salaris in te leveren, werd de man van de wedstrijd met zijn eerste treffer van FC Twente. "Afgelopen dinsdag raakte ik nog geblesseerd aan mijn bovenbeen. Ik was al blij dat ik op de bank kon zitten bij deze wedstrijd. Invallen en ook nog scoren, is dan natuurlijk helemaal geweldig."

"Vooral in de laatste seizoenen speelde FC Twente hier vrijwel altijd goed, maar waren de punten voor Feyenoord", herinnerde Landzaat zich. "Nu was het een keer andersom. We hebben niet best gespeeld, maar wel gewonnen. Volgens mij is Feyenoord niettemin op de goede weg. Ik vond ze vooral in de eerste helft goed spelen."