Utrecht geeft zege uit handen

FC Utrecht heeft thuis twee punten laten liggen tegen De Graafschap door een 2-0 voorsprong te verspelen.

Utrecht heerste voor rust en overklaste de bezoekers met prima combinatiespel. Jan Wuytens kopte al na drie minuten raak en Jacob Mulenga scoorde in de twaalfde minuut na een prachtige met Edouard Duplan opgezette counter. Ricky van Wolfswinkel verzuimde oog-in-oog met met Boy Waterman de 3-0 te maken.

Na de pauze riep de thuisploeg het onheil over zichzelf af. Het tempo zakte en De Graafschap, dat Jan-Paul Saeijs op slag van rust al op de lat had zien koppen, mocht het balbezit hebben.

De Superboeren creëerden enkele goede kansen. Hugo Vargas, met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied, en Steve de Ridder, met een fraai gekruld schot, zorgden voor een niet meer verwacht Doetinchems puntje.