Pellè bezorgt AZ zege in Venlo

AZ heeft zijn vierde competitiezege op rij geboekt. De Alkmaarders wonnen in Venlo met 1-0 van VVV dankzij een late treffer van invaller Graziano Pellè.

AZ begon sterk en kreeg al snel kansen via Jonathas en Brett Holman. Gaandeweg de eerste helft kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en vooral Jorge Chula maakte het de AZ-defensie met een aantal prima acties lastig. Toch waren de bezoekers het gevaarlijkst, maar Holman, Erik Falkenburg en Stijn Schaars faalden in de afronding.

In de tweede helft golfde het spel iets meer op en neer en wederom miste AZ een paar grote mogelijkheden. Vlak voor tijd raakte Falkenburg de paal, waarna Graziano Pellè alert was en AZ toch de zege bezorgde.

Matchwinner Pellè toonde zich na afloop blij met de kans die hij had gekregen van trainer Gertjan Verbeek. Hij maakte zijn eerste minuten dit seizoen bij AZ als vervanger van Jonathas. "Eindelijk. Het is geweldig dat ik mijn team meteen de winst kan bezorgen. De laatste maanden waren niet makkelijk, maar ik moest wachten op mijn kans en die heb ik gepakt."