Tim Overdiek presentator Radio 1 Journaal

Aangepast

Tim Overdiek gaat vanaf begin januari 2011 de avondeditie van het NOS Radio 1 Journaal presenteren. Hij zal dat samen doen met Lucella Carasso, die de avondeditie nu alleen presenteert.

Met dubbelpresentatie in de avond krijgt het NOS Radio 1 Journaal tussen 16.30 en 18.30 uur dezelfde presentatievorm als in de ochtend. De ochtenduitzending heeft al sinds september 2008 twee presentatoren, Lara Rense en Marcel Oosten.

Combineren

Tim Overdiek was tussen juni 2008 en vorige maand adjunct-hoofdredacteur bij NOS Nieuws. Op eigen verzoek legde hij die functie neer. Hij wil meer tijd hebben voor zijn opgroeiende zoons, nadat zijn vrouw vorig jaar overleed. "Met deze baan kan ik mijn werk beter combineren met mijn verantwoordelijkheden als vader", aldus Overdiek.

Inhoudelijk zegt Overdiek erg uit te kijken naar de nieuwe uitdaging. "Als correspondent in de Verenigde Staten heb ik me tussen 1999 en 2005 vrijwel volledig op radio gericht. Daar is mijn liefde voor dit medium definitief geboren.

Ook tijdens mijn correspondentschap in Londen, tot juni 2008, was ik naast televisie en internet volop bezig met radio. Nu pak ik de draad weer op, als presentator naast collega Lucella Carasso. Het is extra leuk om zo'n nieuwe job samen te doen met zo'n ervaren presentator als Lucella".

Social Media

Tim Overdiek wil als presentator inzetten op de mogelijkheden die social media zoals Twitter, Facebook en Hyves bieden. "Contact en interactie met de luisteraars via deze media is heel belangrijk. Het voegt echt iets toe aan de dynamiek van de uitzending. Dat hoor je nu bijvoorbeeld al in de ochtendeditie van het NOS Radio 1 Journaal waar al driftig gebruik wordt gemaakt van de verschillende social media."

Volgens hoofdredacteur Hans Laroes heeft Overdiek wat dat betreft zijn sporen al verdiend: "Tim is een door de wol geverfde journalist die de kneepjes van het journalistieke vak als geen ander kent. Bovendien is hij een voorloper als het gaat om crossmedialiteit. Hij was één van de eerste correspondenten die een weblog bijhield en twitterde over zijn werk. Die ervaring zal hem zeker van pas komen in zijn nieuwe functie."

STER Reclame