1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS NieuwsAangepast

CDA'ers willen Wilders ontmaskeren

De CDA-Kamerleden Ferrier en Koppejan hebben opnieuw scherpe kritiek geleverd op PVV-leider Wilders.

In het NOS-radioprogramma Met het Oog op Morgen zei Koppejan gisteravond dat Wilders moet worden "ontmaskerd". "We zullen hem heel kritisch volgen."

Internationale verdragen

"Veel dingen die hij wil, kunnen niet eens vanwege internationale verdragen. Hij heeft zich blij laten maken met een dode mus", aldus Koppejan.

Ferrier noemde de inburgeringscursussen als voorbeeld. "Wanneer wij zien dat die worden gebruikt om veel mensen het land uit te zetten, gaan wij dat blokkeren", aldus Ferrier. "Dat staat ook duidelijk in de handreiking die wij aan onze collega's hebben gegeven."

Intentie

"Het gaat ons met name om de uitwerking van de maatregelen, daar zullen we bovenop zitten. Wij zullen er voor waken dat de afspraken op een fatsoenlijke manier worden uitgevoerd. Dat niemand in dit land onwaardig wordt behandeld", zei Koppejan.

"In de gemeenschappelijke verklaring die wij als fractie hebben onderschreven, staat letterlijk dat wij de uitwerking zullen beoordelen op de intenties die het CDA had toen ze akkoord ging met die maatregelen", zegt Koppejan.

"Onze intentie bij inburgeringscursussen is om mensen die van buiten komen de kans te geven om een volwaardig Nederlands burger te worden en niet om hem uit te sluiten."

Duidelijke antwoorden

Ferrier zei ook dat de PVV terecht problemen signaleert, en dat het CDA duidelijke antwoorden moet geven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl