NOS NieuwsAangepast

Rembrandt ontdekt in depot Boijmans

Museum Boijmans van Beuningen blijkt een schilderij van Rembrandt in zijn bezit te hebben. Het schilderij, 'Tobias en zijn vrouw', was opgeslagen in het depot van het Rotterdamse museum.

Het werk werd toegeschreven aan een leerling van de zeventiende eeuwse meester, maar Rembrandt-kenner Ernst van de Wetering concludeert na onderzoek dat het schilderij toch door Rembrandt van Rijn zelf is gemaakt. Hem vielen onder meer het specifieke gevoel voor detail en gelijkenissen met eerdere werken op.

Stilleven

Rembrandt heeft de beeltenis van een echtpaar bij de open haard over een ouder stilleven van een andere schilder heen geschilderd. Op sommige plaatsen is de verflaag dusdanig dun geworden, dat sporen van het oudere stilleven te zien zijn.

'Tobias en zijn vrouw' is vanaf vrijdag een maand in het museum te zien. Daarna wordt het werk gerestaureerd en tentoongesteld in Japan.

Tekeningen

Het Rotterdamse Museum Boijmans van Beuningen heeft behalve het nu gevonden exemplaar nog drie Rembrandts in het bezit. Bovendien beschikt het museum over 36 tekeningen van de kunstenaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl