Roda in slotfase langs Excelsior

In een duel dat pas na rust de moeite waard was, heeft Roda JC uit met 2-1 van Excelsior gewonnen.

Het eerste moment van opwinding was de 1-0 van Wouter Gudde. In de 37ste minuut kopte hij volledig vrijgelaten uit een corner raak. Dat was tegen de verhouding in, want het meeste balbezit was tot dan toe voor de Limburgers. Die speelden echter in zo'n traag tempo, dat ze geen enkele kans creëerden.

Na rust kwamen de kansen er wel. Pah Modou Kah zag een bal van de lijn gehaald worden, maar zorgde even later met een kopbal daarna toch voor de verdiende 1-1.

Roda ging op zoek naar meer en de Rotterdammers moesten terug. Roda JC kreeg pas laat loon naar werken via Anouar Hadouir. Zijn vrije trap in de 88ste minuut kwam terug uit de muur en viel na een geplaatste dropkick alsnog in het doel.