NOS NieuwsAangepast

KLM-vliegtuig vast door onrust Ecuador

Een vliegtuig van de KLM is vanmiddag vast komen te zitten op het vliegveld van de Ecuadoriaanse hoofdstad Quito. Demonstrerende militairen namen het vliegveld over en blokkeerden de start- en landingsbanen.

Het vliegtuig was al klaar voor de reis naar Bonaire toen het werd tegengehouden. Rond de tweehonderd passagiers wachten in de terminal. Er zouden veertien Nederlanders onder de reizigers zijn.

KLM vreest niet voor de veiligheid van de passagiers en bemanning. "Anders hadden we ze daar al weggehaald", aldus een woordvoerder.

President gewond

In Ecuador protesteren militairen en politieagenten tegen de voorgenomen bezuinigingen van de linkse president Correa, die hun bonussen wilde korten. Behalve de actie op het vliegveld hebben agenten in de hoofdstad blokkades opgericht en autobanden in brand gestoken.

President Correa werd tijdens de betogingen bekogeld met flessen en raakte gewond. Hij liet vanuit het ziekenhuis weten het inmiddels goed te maken en beschuldigde de oppositie ervan een staatsgreep voor te bereiden. De bevelhebber van het leger heeft laten weten de president nog altijd te steunen.

Uit Quito en de tweede stad van het land, Guayaquil, komen meldingen van plunderingen. Scholen zijn er gesloten, evenals veel winkels en fabrieken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl