Noord-Koreaanse media hebben een foto verspreid van Kim Jong-un, de zoon van partijleider Kim Jong-il. Het is voor het eerst dat een er officiëel een foto van hem wordt vrijgegeven. Volgens waarnemers is het een nieuwe aanwijzing dat Kim Jong-un wordt klaargestoomd om de nieuwe leider van Noord-Korea te worden.

Tot nu toe was voor de buitenwereld niet duidelijk hoe Kim Jong-un eruit ziet. Er is weinig over hem bekend. Hij zou ongeveer 27 jaar zijn.

De plaat van Kim Jong-un is onderdeel van een groepsfoto met tientallen militairen en hooggeplaatste partijleden. Ook zijn vader Kim Jong-il is aanwezig.

De foto is genomen bij het paleis van de vroegere leider van Noord-Korea (en opa van Jong-Un), Kim Il-sung. Die overleed in 1994, maar wordt beschouwd als 'Eeuwig president'.

Militair kader

Op de foto is ook een andere nieuwe ster te zien. Naast Kim Jong-il zit een jonge militair, Ri Yong-ho, die zou later nauw moeten gaan samenwerken met Kim Jong-un als hij aan de macht is.

Eerder deze week werd de naam van Kim Jong-un al geregeld genoemd tijdens het partijcongres. Kort voor dat congres kreeg hij de rang van generaal en titel van 'briljante kameraad'.

STER reclame