Eerste punten Vitesse buitenshuis

Vitesse heeft zijn eerste punten in een uitwedstrijd te pakken. Op bezoek bij Excelsior, dat op Woudestein drie keer op rij had gewonnen, won de ploeg van Theo Bos met 2-0.

Voor rust had Excelsior, dat zonder de geschorste topscorer Guyon Fernandez aan de aftrap stond, het beste van het spel en kreeg het ook een aantal kansen. Roland Bergkamp schoot echter recht op keeper Eloy Room af en Tim Vincken deed hetzelfde, waar de zwaargehinderde buitenspeler wellicht beter had kunnen vallen.

Na rust schroefde Vitesse het tempo op en was het spel veel beter. Bovendien gingen de bezoekers eindelijk wel goed om met hun kansen. De net ingevallen Dalibor Stefanovic opende kort na de pauze de score na gepruts van Norichio Nievelt. Ismail Aissati zorgde voor het hoogtepunt van de wedstrijd. Van grote afstand volleyde hij schitterend raak.