Topper na voetbalshow onbeslist

Aangepast

FC Twente en Ajax hebben de bezoekers van de Grolsch Veste in Enschede een heerlijke avond bezorgd. Na negentig minuten spanning eindigde de topper in 2-2.

Direct in het eerste halfuur viel er genoeg te genieten. Luis Suarez toonde zijn klasse met een schitterend stiftje. De bal ketste echter af op de lat, waarna de rebound net te hoog stuiterde voor Mounir El Hamdaoui.

Het eerste Twentse kunststukje was wel raak. Na een leep passje van Denny Landzaat wipte Theo Janssen de bal prachtig over de verbouwereerde Maarten Stekelenburg heen. De 1-1 liet echter niet lang op zich wachten. Nikolaj Michailov tikte een kopbal van Siem de Jong weg, maar El Hamdaoui was paraat.

Kansen aan beide kanten

De gelijkmaker was terecht en Ajax had voor de rust nog meer verdiend, maar zowel Urby Emanuelson als Suarez zag zijn schot op de paal belanden. Twente kwam daarentegen na rust beter uit de tunnel en wist, na een mooie aanval, op 2-1 te komen. Weer was Janssen de afmaker.

Het duel was al zeer aantrekkelijk, maar de leukste periode moest nog komen. Eyong Enoh zorgde voor de inleiding door van 25 meter de bal prachtig binnen te volleyen.

Het meest spectaculaire moment kwam op naam van FC Twente. Een mislukte voorzet van Nick Kuiper eindigde via de lat op de paal, waarna Luuk de Jong zijn inzet via een hand van Stekelenburg opnieuw op de lat en de paal zag belanden.

"Logische uitslag"

"Ik denk dat 2-2 een logische uitslag is", zei Twente-coach Michel Preud'homme na de topper. "We hadden veel geluk in de eerste helft. Ik denk dat het in de tweede helft omgekeerd was", zei de Belg met recht.

"We probeerden na rust kort te spelen en te durven voetballen", verwees Preud'homme naar de sterke tweede helft van de Tukkers, die in die fase op hun beurt twee keer het houtwerk raakten.

"We gaven controle weg"

"We gaven in de tweede helft het initiatief en de controle weg", verklaarde Ajax-coach Martin Jol de remise. "Die controle hadden we in de eerste helft wel."

"Voor het publiek was het een hele mooie wedstrijd, maar als trainer zie je dat toch anders. Als wij heel goed spelen, zoals in de eerste helft, wil je dat in doelpunten uitdrukken."

Ajax behoudt na de zevende speelronde de leiding in de eredivisie. De Amsterdammers hebben zeventien punten, vier meer dan landskampioen Twente, dat de vierde plaats bezet. PSV en Groningen staan nog tussen beide clubs in met vijftien punten.

STER Reclame