NOS NieuwsAangepast

Leers: hogeschool overtrad regels

De Hogeschool InHolland heeft niet gesjoemeld met diploma's, maar heeft het langstuderenden wel te gemakkelijk gemaakt om aan een diploma te komen. Daardoor ontstond een ongelijke behandeling van studenten, zegt de commissie-Leers.

De oud-burgemeester van Maastricht ging na hoe het afstuderen aan de opleiding Media en Entertainment Management in Haarlem geregeld was. Langstuderenden konden via een bekort traject, dat niet aan de normen voldeed, afstuderen.

Het college van bestuur wist daar niet van, heeft Leers vastgesteld. Hij vond geen bewijzen voor diplomafraude en financiële motieven hebben volgens hem ook geen rol gespeeld.

'Onacceptabel'

Demissionair staatssecretaris van Onderwijs Marja van Bijsterveldt noemt de conclusies uit het rapport "verontrustend". Ze verwacht van het bestuur dat ze onmiddellijk orde op zaken stellen. "De kwaliteit van het onderwijs moet boven alle twijfel verheven zijn, dit is absoluut onacceptabel."

De onderwijsinspectie heeft al een nader onderzoek aangekondigd. In de Tweede Kamer is besloten een spoeddebat te houden over de conclusies van het rapport van de oud-burgemeester van Maastricht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl