Prinsjesdag bij de NOS

Aangepast op

Televisie, radio, internet, teletekst, het radionieuws en het NOS-themakanaal Politiek 24 besteden uitgebreid aandacht aan de presentatie van de plannen van het kabinet voor 2011. Dit jaar heeft een demissionair kabinet met CDA en CU-bewindspersonen de begroting opgesteld.

Met veel nieuwe voorstellen zal het demissionaire kabinet-Balkenende niet komen, maar de vaste onderdelen van Prinsjesdag, de rijtoer van de Gouden Koets, de Troonrede, de balkonscène met de koninklijke familie en het aanbieden van de Miljoenennota, ontbreken niet in de live-uitzending op televisie en radio.

De NOS zal met politici en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties ook terugkijken op de Miljoenennota.

Televisie

12.30 tot 15.30 uur: live-uitzending op Nederland 1 en Politiek24, die wordt gepresenteerd door Astrid Kersseboom, Ferry Mingelen en Dominique van der Heyde. Met: Rond 12.50 uur: Rijtoer met de Gouden Koets Rond 13.15 uur : Koningin leest de Troonrede Rond 13.40 uur: Gouden Koets rijdt terug Rond 14.00 uur: Balkonscène

Om 15.00 uur biedt minister De Jager van Financiën het koffertje met de Miljoenennota aan in de Tweede Kamer. In de uitzending geven politieke partijen en maatschappelijke organisaties hun reactie op de Troonrede. 's Avonds volgt tussen 18.25 - 18.45 uur een samenvatting van Prinsjesdag op Nederland 2.

Internet

Op www.nos.nl staat een apart dossier Prinsjesdag 2010 met nieuws en achtergronden. De NOS plaatst zo snel als mogelijk de tekst van zowel de Troonrede als de Miljoenennota online. U kunt dan meelezen en reageren op de plannen van het kabinet.

In het dossier Prinsjesdag 2010 staan ook bijzondere archieffilms, onder meer een compilatie van 100 jaar Prinsjesdag.

Radio

Het radionieuws en teletekst melden de belangrijkste punten uit de Troonrede en de Miljoenennota. Op Radio 1 is van 12.55 tot 16.30 uur ook een live-uitzending waarin alle gebeurtenissen in Den Haag rechtstreeks te volgen zijn. De presentatie is in handen van Lucella Carasso en Tijs van den Brink.