Heerenveen slaat toe in slotfase

sc Heerenveen heeft zijn tweede zege geboekt. Vitesse werd door twee treffers in de laatste zes minuten geklopt: 2-1.

Heerenveen begon sterk, maar nadat een drietal Friese kansen niets opgeleverd had, kwam Vitesse, dat aantrad met de aanwinsten Slobodan Rajkovic, Nemanja Matic, Ismail Aissati en Nacer Barazite, wat beter in de wedstrijd. De 0-1 van Lasse Nilsson werd ten onrechte afgekeurd wegens buitenspel.

Na rust was het weer Heerenveen dat de aanval zocht, maar vlak na een enorme misser van Bas Dost, die van zes meter afstand tegen doelman Eloy Room schoot, zorgde Davy Pröpper, na een prachtige beweging, voor 0-1.

Volle buit

Via Roy Beerens, die een penalty benutte nadat Jeroen Drost invaller Filip Djuricic had neergehaald, en Oussama Assaidi, na knap voorbereidend werk van Samir Fazli, pakte Heerenveen toch nog de volle buit.

Heerenveen-trainer Ron Jans beaamde dat zijn ploeg rijkelijk was beloond voor het vertoonde spel. "We wilden wel, maar te veel spelers zaten niet in de wedstrijd. Na de misser van Dost en de 0-1 had ik niet het gevoel dat het onze avond zou worden. We zijn met twee punten te veel beloond."