Herdenking

Bij de aanslagen in New York, Washington DC en in Pennsylvania kwamen bijna drieduizend mensen om het leven. Elk jaar worden de slachtoffers herdacht, door hun namen op te lezen op de plaatsen waar ze zijn omgekomen. Inmiddels wordt er ook gebouwd aan monumenten op de verschillende plaatsen van de terreuraanslagen.

Het bezoekerscentrum voor Ground Zero en een eerbetoon voor de slachtoffer van de aanslagen in New York.Het officiële monument wat moet komen op de plaats van de vernietigde Twin Towers.Een eerbetoon aan de gesneuvelde brandweermannen uit New York.

Foto en Video

De beelden van de aanslagen op het World Trade Center en het Pentagon staan na negen jaar nog altijd op ieders netvlies gebrand. Vooral de vele amateurvideo's voegen een nieuwe lading toe aan die zwarte dag in de Amerikaanse geschiedenis.

Unieke amateurbeelden uit een documentaire van de History Channel.Verzameling bijzondere foto's over 11 september van The Big Picture.Archief met Amerikaanse tv-uitzendingen van 11 september.

Toekomstplannen

Negen jaar na de aanslagen is er op Ground Zero het een en ander veranderd. Er is een ontwerp voor een grote nieuwe toren, waarvan inmiddels de eerste 38 verdiepingen al klaar zijn. Verder zijn er plannen voor een herdenkingsmonument en een museum.

De officiële website van het World Trade Center in New York.De oorspronkelijke eigenaar van het World Trade Center over de nieuwbouw van Ground Zero.Dossier van de New York Times over de reconstructie van Ground Zero.

Onderzoek

Er zijn verschillende officiële onderzoeken gedaan naar de aanslagen op 11 september. Het belangrijkste onderzoek werd gedaan door een onafhankelijke commissie van Democraten en Republikeinen. Na anderhalf jaar presenteerde de commissie haar bijna 600 pagina's tellende rapport.

Het hele rapport van de officiële Amerikaanse onderzoekscommissie naar de aanslagen.Officieel bouwkunding onderzoek naar het instorten van de WTC-torens.De makers van deze website doen hun best om alle samenzweringstheorieën te weerleggen.

Complotten

Na de aanslagen kwamen er al snel allerlei complottheorieën bovendrijven. Zo zouden de gebouwen zijn opgeblazen door ingehuurde experts en het was allemaal een plan van de overheid. Hoewel veel complottheorieën zijn weerlegd door onderzoekers, blijven de aanhangers verwoede pogingen doen de waarheid aan het licht te brengen.

Een van de belangrijkste verzamelplaatsen van alternatief onderzoeksmateriaal over 9/11.Architecten en ingenieurs delen hun eigen onderzoek naar de vernietiging van de WTC-torens in New York.Loose Change, een bekende documentaire over aanslagen 9/11, waarin alternatieve verklaringen worden gezocht.

STER reclame