Reus zegt fiets voorlopig vaarwel

Aangepast

Kai Reus heeft zijn wielercarrière voorlopig beëindigd. De 25-jarige renner van de Rabobank-ploeg wil afstand nemen van de sport.

Reus raakte op 12 juli 2007 zwaargewond bij een val tijdens een trainingsrit in de Alpen. In het ziekenhuis in Grenoble werd hij elf dagen kunstmatig in coma gehouden.

Pfeiffer

In september 2008 maakte Reus zijn rentree en langzaam keerde de vorm terug, die hem als belofte zoveel zeges had opgeleverd. Dit jaar gooide de ziekte van Pfeiffer roet in het eten.

"Het gaat niet goed", aldus Reus. "Ik ben al die tegenslagen meer dan zat. Ik wil gewoon lekker fietsen en dat gaat niet. Nu kies ik voor mezelf."

Speciale band

Harold Knebel, algemeen directeur van de Rabobank Wielerploegen, heeft de afgelopen maanden vaak met Reus gesproken. "Kai moet nu inderdaad afstand nemen van de wielersport", luidt ook zijn advies. "Er zal altijd een speciale band met Kai blijven bestaan. Hij kan altijd op onze ondersteuning blijven rekenen."

Erik Breukink: "De wielersport verliest een groot talent, maar het is nu vooral zaak dat hij persoonlijk een nieuwe goede weg vindt."

STER Reclame