Hogesnelheidstreinen naar buitenland populair

Aangepast

Steeds meer mensen reizen vanuit Nederland met een hogesnelheidstrein naar het buitenland. NS Hispeed, de internationale tak van de Nederlandse Spoorwegen, zag in de eerste zes maanden van dit jaar een stijging van ruim twintig procent van het aantal reizen met de Thalys naar Brussel en Parijs.

Bij Eurostar, de snelle trein die Parijs en Brussel met Londen verbindt, steeg het aantal reizen met elf procent. Ook ICE International, die tussen Amsterdam en het Duitse Frankfurt rijdt, kon meer passagiers vervoeren.

HSL-Zuid

Volgens de NS reizen steeds meer mensen per spoor, omdat er meer treinen rijden en de reistijd op sommige trajecten flink korter is geworden. Zo rijdt de Thalys na de ingebruikname van de HSL-Zuid in tweeëneenhalf uur van Rotterdam naar Parijs.

Het bedrijf denkt dat de uitbarsting van de Eyjafjallajökull-vulkaan in april ook meespeelde. Door een aswolk die na de uitbarsting ontstond, moesten vliegtuigen in grote delen van Europa dagenlang aan de grond blijven. Veel reizigers stapten daarom over op de trein.

STER Reclame